Designhjelp

Jeg får opp en feilmelding når jeg skal legge inn koder i innleggsmalen. Hvorfor?

Opplever du å få en feilmelding når du skal prøve å lagre designkodene for innleggsmalen? Dette skyldes som oftest at du ikke har noen publiserte innlegg på bloggen. Det står oppgitt på blogg.no sine sider at man må ha et innlegg på bloggen for å kunne lagre designkoder i innleggsmalen.

Jeg anbefaler derfor at du publiserer et testinnlegg, for deretter å prøve å lagre designkodene for innleggsmalen på ny. Hvis problemet vedvarer ta gjerne kontakt med meg via min kontaktside HER.

Jeg mangler diverse ting i designet jeg kjøpte. Hvordan fikser jeg det?

Dette skyldes som oftest at man ikke har lagt inn modulene som designet inneholder (se steg 5 i kodefilen du mottok).

OBS: Det er viktig at modulene navngis med engelsk navn og kun små bokstaver. Ellers vil ikke modulenes innhold dukke opp i designet.

Hvordan aktiverer jeg designet på mobil?

Steg 1:

Gå inn på blogginnstillingene dine. Disse finner du ved å trykke på tannhjulet oppe i høyre hjørne og menyvalget «Blogg» (markert i blått) som dukker opp i dropdown-menyen.

Blogginnstillinger

 

Steg 2:

Let opp innstillingene for «Mobilvennlig» (markert ut i rødt) og sjekk av innstillingen ved å trykke på den blå firkanten med det hvite V-tegnet i.

Mobilvennliginnstilling

Ca. slik skal «Mobilvennlig»-innstillingen se ut når den er sjekket av:

MobilvennliginnstillingAv

Steg 3:

Scroll ned i enden av siden og sørg for at du lagrer innstillingene – dette ved å trykke på den blåe knappen «Lagre innstillinger».

MobilvennliginnstillingLagre

OBS: I noen tilfeller kan det ta litt tid for innstillingene å aktivere seg. Skulle det derimot ta lang tid, bør du kontakte blogg.no angående problemet. Dette kan dessverre ikke KvDesign hjelpe med.

Kan jeg flytte på reklamene til blogg.no

Nei, du kan i grunn ikke det. Blogg.no har regler for hvor reklamene deres kan plasseres og alle bloggdesign fra KvDesign følger disse.

Velger du derimot å flytte på dem uansett, skjer dette på eget ansvar. Det betyr at KvDesign ikke har noe som helst ansvar hvis du blir kontaktet av blogg.no på grunn av brudd på deres regler i forhold til reklameplassering.

Her har du en liten oversikt over hvilke regler som gjelder når det kommer til plassering av reklamene til blogg.no (hentet fra deres egen info-blogg her):

Regler, reklame, blogg.no

Den store reklamen skal ligge rett under første innlegg (har du flere innlegg i bredden skal reklamen ligge rett under første rad med innlegg).

Den lille reklamen skal ligge rett under profilen og over kategorier/arkiv. Har du ikke profil, eller profilen er flyttet, skal reklamen ligge øverst i sidemenyen.

Har du ikke sidemeny skal den lille reklamen ligge øverst til høyre eller venstre i første innlegg, eller mellom header og første innlegg.

I tillegg har de også en reklame som ligger i toppen (som de har glemt å opplyse om i innlegget ovenfor, men som de nevner her) og dette er reglene som gjelder for denne:

Det er ikke tillatt å flytte, fjerne, endre eller skjule reklamen, men dere har nå altså muligheter for å integrere den bedre i designet.

Kan jeg gjøre endringer i designet?

Så lenge du ikke endrer eller fjerner KvDesign sin signatur, kan du gjøre så store eller små endringer i designet som du bare måtte ønske.

OBS: KvDesign har dessverre ikke kapasitet til å forklare hvordan du gjør diverse endringer utenom de som det allerede er lagt til rette for i stilsettet. Ønsker du derimot hjelp, kan du bestille designendringer fra KvDesign på bestillingssiden her (alternativ 3).

Hvordan endrer jeg header/legger inn nytt headerbilde?

I noen design endres header i stilsettet, mens i andre design endres det i moduler. Se derfor gjennom kodene du mottok for å sjekke hvilket oppsett som gjelder ditt design.

Endring av header i stilsettet:
Er det lagt opp til at headeren skal endres i stilsettet, vil du finne et lite notat for dette i øverste del. Koden vil i disse tilfellene se ca. slik ut:

#header {
background-image: url('BILDELINK TIL HEADER HER'); /* Her legger du inn din egen header. Bytt bare ut bildelinken og fjern ikke '-tegnene som ligger før og etter, da vil ikke headerlinken fungere*/

Her skal du bytte ut teksten BILDELINK TIL HEADER HER med bildelinken/bildeurl’en til ditt nye headerbilde. IKKE ta vekk ‘-tegnene som kommer før og etter.

Endring av header i moduler:
I tilfeller hvor header skal endes i en modul, kan kodene variere litt. KvDesign har uansett lagt inn et notat for hvor bildelinken skal inn, så se etter denne. Eksempel:

<!-- Under her legger du inn headerbilde -->
<img src="BILDELINK TIL HEADER HER" alt="" />

Her skal du også bytte ut teksten BILDELINK TIL HEADER HER med bildelinken/bildeurl’en til ditt nye headerbilde. IKKE ta vekk «-tegnene som kommer før og etter.

OBS: I noen av de gamle designmalene kan teksten BILDELINK TIL HEADER HER være byttet ut med en eksisterende bildelink. Isåfall skal hele bildelinken byttes ut med din nye.

En bildelink begynner alltid med HTTP:// og avsluttes med .JPG eller .PNG. Eksempel på hvordan en bildelink ser ut:

http://bloggfiler.no/kvdesigns16.blogg.no/images/1864962-8-1443998956454.jpg

Hvordan laster jeg opp et headerbilde?

Først og fremst så må bildet du ønsker å bruke i headeren lastes opp på nett. Her kommer en stegvis forklaring for hvordan du går frem for å laste headerbildet opp på blogg.no.

Steg 1:
Gå til siden hvor man oppretter et nytt blogginnlegg.

Steg 2:
Trykk på ikonet for å laste opp bilder.

Skjermbilde 2015-08-16 kl. 23.37.35

Steg 3:
Velg hvilken størrelse bildet skal lastes opp i. Finner du ikke et alternativ som passer nøyaktig til den størrelsen du trenger, ta en størrelse større. Headerbildet kommer ikke til å bli forstørret av den grunn, det lastes bare opp i sin opprinnelige størrelse.

Skjermbilde 2015-08-16 kl. 23.37.55

Steg 4:
Gå ned til bunnen av innleggsfeltet og trykk på knappen HTML av/på.

v

Steg 5:
Kopier bildelinken som ligger i innleggsfeltet (obs: kun det som er markert ut i blått her på bildet under – bildelinken begynner med http:// og avsluttes med .jpg)

Skjermbilde 2015-08-16 kl. 23.38.57

Steg 6:
Gå ned til bunnen av innleggsfeltet og trykk på knappen HTML av/på igjen – slik at du får opp verktøyslinjen i toppen av innlegget igjen.

v

Steg 7:
Gå inn i stilsettkodene dine (under avansert design) og let opp plassen hvor bildelinken skal limes inn. KvDesign har i alle sine designmaler laget et notat for hvor denne skal limes inn.

Obs: I noen designmaler skal bildelinken til headeren limes inn i en modul, men er dette tilfellet vil det være spesifisert i designkodene du mottok – så dobbeltsjekk dette om du er i tvil.

Steg 8:
Lim inn bildelinken slik vist på bildet nedenfor og deretter trykk på knappen «Lagre stilsett».

Skjermbilde 2015-08-16 kl. 23.40.45

Hvordan endrer jeg profilbildet?

Steg 1:
Trykk på tannhjulet oppe i høyre hjørne inne på bloggbrukeren din, for deretter å velge menyvalget «Profil».

profil, blogg.no, profilbilde

Steg 2:
Du kommer nå inn på bloggprofilen din. Her skal du trykke på knappen «Endre profilbilde» som er markert ut i rødt på bildet nedenfor.

profil, blogg.no, profilbilde

Steg 3:
Du vil nå få opp et pop-up vindu hvor du skal velge bildefil og bildestørrelse. Pop-up vinduet vil se slik ut:

profil, blogg.no, profilbilde

Steg 4:
Du trykker på knappen «Velg fil» (markert ut i rødt på bildet under) og velger da bildefilen du ønsker å bruke som profilbilde.

Deretter kan du trykke på rullegardinmenyen hvor det står  «Medium» og velge bildestørrelse (markert i blått på bildet under).

OBS: I KvDesign sine bloggdesign anbefales det at du laster opp profilbildet i stor størrelse. Dette fordi det i noen design er nødvendig med denne størrelsen for at alt i sidemenyen skal holde plasseringen sin.

profil, blogg.no, profilbilde

Steg 5:
Bloggprofilen din blir nå oppdatert med det nye profilbildet. Du bør nå gå nederst på siden og trykke på «Lagre endringer» knappen (i blått) for å være sikker på at endringene dine blir lagret.

Profilbildet mitt blir ikke rundt. Hvorfor?

OBS: Dette gjelder kun design hvor det er tilrettelagt for rundt profilbilde (se demoen for designet).

For at profilbildet ditt skal bli helt rundt må bildet du laster opp være helt kvadratisk (bredde og høyde må ha samme lengde, gjerne 320px x 320px).

Jeg anbefaler også at du lastet opp profilbildet i stor størrelse (dette velger du i rullegardin-menyen som dukker opp når du laster opp bildet ditt), for det er dette det er lagt opp til i mine designmaler. Laster du opp bildet i liten størrelse risikrer du at bildet ikke dekker et like stort område som på demobloggen/testbloggen og profilteksten vil da justere seg etter dette.

Hvordan endrer jeg profiltekst?

Steg 1:
Trykk på tannhjulet oppe i høyre hjørne inne på bloggbrukeren din, for deretter å velge menyvalget «Profil».

profil, blogg.no, profilbilde

Steg 2:
Du kommer nå inn på bloggprofilen din. Her skal du bla deg nedover til du kommer til «Beskrivelse av deg» (markert ut i rødt på bildet nedenfor).

I boksen under endrer du profilteksten din (også markert ut i rødt).

profil, blogg.no, profiltekstSteg 3:
Når du har endret profilteksten, trykker du på den blå knappen med «Lagre Endringer» på.

OBS: Noen ganger kan det ta endel tid før profilteksten oppdaterer seg, så i disse tilfellene anbefaler jeg deg å gå inn i designmalene (forside, innlegg, kategori og arkiv) og bare lagre dem på ny.

Tips: Ønsker du linjeskift for å bryte opp profilteksten litt vil jeg anbefale deg å bruke koden under. Ønsker du større mellomom dobbler du bare koden.

< br />

Hvordan endrer jeg fonts/skrifttyper?

Først og fremst må du finne ut hvilken tekst du ønsker å endre skrifttype på. Er det teksten i selve innleggene, er det overskriften i innleggene eller er det overskriften i sidemenyen, ect.

I de nyeste designmalene har jeg skrevet et lite notat for hvor du endrer skrifttype på de ulike tekstene/overskriftene – men her er en kort oversikt over de mest vestenlige tekstene man ønsker å endre skrifttype på:

body = Skrifttype generelt på bloggen
h2 = Overskrift i innlegg
h3 = Overskrift i sidemenyen
h4 = Skrifttype på navn i kommentarfeltet

Disse må du da lete deg frem til i stilsett-kodene. Og under hver av disse kodene skal du finne frem kodelinjen som ser ca. slik ut:

font-family: Roboto, tahoma, arial, verdana;

Teksten som er markert i bold viser hvilke skrifttyper som gjelder. Her kan man ha flere skrifttyper ved å skille dem ved hjelp av et kommategn – som i hovedsak betyr at hvis ikke nettsiden klarer å laste inn skrifttypen «roboto» så skal den laste inn «tahoma» osv.

Du skal altså legge inn din ønsket skrifttype fremst i rekken. Husk deretter å lagre stilsett-kodene slik at endringene kommer med.

OBS: Ikke alle skrifttyper er tilgjenglig som webfonts (skrifttyper på nett), så jeg anbefaler deg å sjekke ut spørsmålet «Hvordan legger jeg til nye fonts/skrifttyper?» under hvis du vil vite hvordan du kan gå frem der.

Hvordan legger jeg til nye fonts/skrifttyper?

I flere tilfeller må man importere skrifttyper inn i designet for at de skal kunne fungere/vises på nettsiden/bloggen. Blogg.no har på sine hjelpesider laget en forklaring på hvordan du skal gå frem for å importere skriftyper fra Google Web Font.

Forklaringen finner du her: http://faq.blogg.no/?side=moredesign#googlefonts

Hvordan endrer jeg farger på ting?

Først og fremst så må du finne ut hva du ønsker å endre farge på, for deretter å lete opp kodene for dette i stilsettet. For eksempel: Ønsker du å bytte farge på overskriften i innlegg, så må du lete opp kodene for h2.

I mine design bruker jeg alltid hex-koder når jeg angir hvilken farge ting skal ha. En hex-kode består av 6 tall/bokstaver som tilsammen angir en farge. Det er mulig å skrive fargen ved hjelp av navn som «pink», «red», «blue» ect. men ved bruk av hex-koder får du tilgang til flere fargetoner, som jeg personlig synes gir bedre resultat.

På denne siden (http://html-color-codes.info/) finner du flere mulgiheter til å hente frem hex-koder, men jeg vil anbefale deg å bruke «html color picker». Det er en slik en jeg bruker.

Når du har funnet fargen du ønsker og kopiert hex-koden, så går du inn i stilsettet og leter opp elementet du ønsker å endre farge på.

For å endre bakgrunnsfarge på ønsket element må du se etter koden som ser ca. slik ut:

background-color: #ffffff;

For å endre farge på ønsket element må du se etter koden som ser ca. slik ut:

color: #000000;

Hvordan endrer jeg linker?

I mine design har jeg gjort det veldig enkelt for deg å endre linker, enten det er en menylink eller en link til sosiale medier. I nyere tid har jeg lagt alt av linker i moduler, men i noen av mine eldre design må disse letes frem i designmalene (forside, innlegg, kategori og arkiv – og alle må endres).

Her er eksempler på hvordan jeg setter opp linker:

Valgfri link: <a href="LEGG INN LINK TIL ØNSKET SIDE">Din link</a>
Link til Facebook: <a href="LEGG INN LINK TIL FACEBOOK">Facebook</a>

Der hvor teksten er markert ut i bold er det meningen du skal legge inn din egen link. Ønsker du å endre navn på selve linken, så endrer du teksten som er markert i italic.

OBS: Blogg.no har også noen dynamiske koder som automatisk tilpasses din blogg, disse bruker jeg ofte i linker som «forside/hjem», «om meg» og «add meg». Disse linkene vil automatisk linke til bloggeier sin forside eller bloggprofil, så det er med andre ord ikke nødvendig å endre disse med mindre du ønsker at de skal linke til noe annet.

Her er eksempler på hvordan slike linker kan se ut:

<a href="${BlogUrl}">Forsiden</a>
<a href="${ProfileUrl}">Om meg</a>
<a href="${ProfileUrl}">Add meg</a>
${BlogUrl} = Linker til bloggbrukeren sin url/forside
${ProfileUrl} = Linker til bloggbrukeren sin bloggprofil

Husk: Vær alltid nøye med å kun erstatte teksten jeg har markert i bold (når du legger til en link) eller italic (når du endrer navn på en link). Er du uheldig å fjerner noen av tegnene fremfor eller bak risikerer du at linken ikke vil fungere – og du vil da bare få opp en feilmelding.

Reklamereglene til blogg.no

Her finner du en oversikt over hvilke reklamer som er påkrevd hos blogg.no og hvilke plasseringer disse har lov til å ha:  http://info.blogg.no/1395490597_hva_er_lov_og_ikke_lo.html.

Noe annet du lurer på?

Blogg.no har en egen designhjelp side som du bør ta turen innom om ditt spørsmål ikke har blitt besvart ovenfor.

Direktelink til blog.no sin designhjelpside: http://faq.blogg.no/?side=design

Blogghjelp

Jeg trenger hjelp med hvordan jeg gjør ulike ting på bloggen

KvDesign har dessverre ikke kapasitet til å besvare spørsmål som dreier seg om blogghjelp, men anbefaler på det sterkeste at du tar en titt innom blogg.no sin hjelpeside for dette. Der vil du kunne finne svar på mange nyttige spørsmål og kanskje lærer du noen tips og triks du kan få bruk for senere.

Direktelink til blogg.no sin hjelpeside angående blogghjelp:  http://faq.blogg.no/?side=blogge.